Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Beter geen sociale media tijdens studietijd

2 min read

Studeren is heel belangrijk en kost tijd en moeite. Maar er zijn dagen dat je gewoon totaal geen zin hebt in studeren ook al weet je dat je die week erna tentamens hebt. Die telefoon speelt vaak een belangrijke rol. Het is natuurlijk hetgeen waar wij mee kunnen communiceren met iedereen maar ook waarop wij kunnen zien wat er allemaal in de buitenwereld gebeurt. Als je eenmaal op je telefoon zit is het vaak moeilijk om hem weer weg te leggen. Sociale media bijvoorbeeld is vaak moeilijk om mee te stoppen en internet marketing heeft daar vaak iets mee te maken.

Studieontwijkend gedrag

Meestal als je moet gaan studeren pak je die telefoon erbij want je hebt besloten om over een paar minuten te beginnen. Helaas blijft het niet bij een paar minuten want er komt altijd weer iets nieuws op sociale media. Je bent zo een uur verder zonder dat je ook maar iets aan studie hebt gedaan. Dit wordt ook wel studieontwijkend gedrag genoemd. Je weet dat je moet studeren en toch ga je iets anders doen. Het beste is dus om voordat je begint met studeren, je telefoon uit het zicht te leggen en het geluid uit te zetten zodat het jou niet meer kan storen.

Hoe sociale media je vasthoudt

Zodra je even op je telefoon kijkt, check je even Whatsapp voor berichtjes. Vervolgens kijk je nog even in je mailbox en ga je over naar instagram om te kijken wat de rest van de wereld aan het doen is. Snapchat kan natuurlijk ook niet vergeten worden, die onnodige foto’s zijn heel belangrijk. Maar waar de meeste mensen uiteindelijk blijven hangen is toch wel Tiktok waar de nieuwe filmpjes maar blijven komen. Ook op google vinden ze voor jou de meest relevante websites om het jou makkelijker te maken. Dit gebeurt allemaal met behulp van google shopping die zorgt dat jij de nieuwste en meest relevante content te zien krijgt.