Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Doe de zelftest bij de Nederlandse Snurkpoli

6Persoonlijk had ik even geen inspiratie meer om te schrijven over mijn woning, nu blijkt dat ik een slaapapneu heb. Wat voor inrichting of meubilair (een mooi bed of goed matras) je ook hebt, niets van dat is opgewassen tegen een slechte slaap als je een apneu hebt. Het Nederlands Slaap Instituut is een initiatief begonnen, namelijk de Nederlandse Snurkpoli, om de verschijnselen en de risico’s van het slaapapneu wat meer onder de aandacht te brengen.

Effecten op de korte en de lange termijn

5Ik kwam er per toeval mee in aanraking op mijn werk en besprak het gegeven thuis aan de keukentafel. Mijn partner merkte op dat hij bij mij ook diverse keren had gemerkt dat mijn adem stokte tijdens mijn slaap. Ik begon met het doen van de zelftest, die je terugvindt op de website van de Nederlandse Snurkpoli. Daaruit bleek ik een verhoogde aannemelijkheid tot een apneu te hebben, en ik ben ermee naar de dokter gegaan. Gelukkig is er veel aan te doen, kun je er op enkele manieren voor zorgen dat het apneu niet of nauwelijks meer hoeft plaats te vinden en is er dus een oplossing.

Een van die manieren is het zorgen dat er genoeg lucht in de luchtpijp komt, middels het gericht toevoeren van de lucht uit de ruimte zelf. Stokt je adem, dan wordt dit vanzelf aangevuld, bijvoorbeeld met een masker dat je draagt tijdens je slaap. Hetzelfde geldt voor een neusdopje, dat je in doet voor het slapengaan, hetgeen ikzelf heb. Ook kun je kiezen voor een slaapbeugel of is er een heel handig apparaatje dat je aan je buik vastmaakt en dat met behulp van trillingen zorgt dat je niet meer op je rug slaapt. Ik kan het je aanraden de zelftest van de Nederlandse Snurkpoli te doen en vervolgens gerichte stappen te ondernemen. Het is niet alleen beter voor je gezondheid op de lange termijn maar ook voor je gevoel van welzijn op de korte termijn!

1