Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Elektrisch apparatuur kapot? Lever het in!

Vandaag de dag zijn we met z’n alle steeds meer afhankelijk van elektrische apparaten. Daarnaast zie je ook steeds meer dat de huidige generatie niet echt meer is van het repareren wanneer iets stuk is, maar van het weggooien. En dat weggooien van elektrische apparatuur is echt not done.

Proberen iets te repareren, of te laten repareren, zeker wanneer je er geen verstand van hebt, is een goede eerste stap. Wanneer je smartphone niet meer goed werkt, ga je hem waarschijnlijk in eerste instantie ook laten repareren als dat mogelijk is. Is je smartphone dan echt niet meer te redden, dan kun je in veel gevallen je telefoon bij de winkel inleveren en er iets voor vangen als je telefoon nog een restwaarde heeft. De winkel zorgt er dan voor dat je telefoon op de juiste manier, dus goed voor het milieu, wordt afgevoerd.

Met andere kleine elektrische apparaten werkt dat eigenlijk net zo. Je kunt altijd kijken of het mogelijk is om het apparaat te laten repareren. In de Japanse cultuur gelooft men, dat wanneer iets stuk is, en je repareert dat, dat de reparatie waarde toevoegt aan het voorwerp. Best een mooi idee eigenlijk. Maar natuurlijk kan het ook voor komen dat je waterkoker, magnetron of wasmachine niet meer te repareren is. Ook hier kun je in veel gevallen het apparaat inleveren bij de winkel wanneer je een nieuwe koopt, maar je kunt deze apparaten, die vol zitten met oud ijzer, ook inleveren bij een ijzerboer of schroothandelaar. Zij berekenen dan de waarde van al dat metaal en op die manier verkoop jij je oud ijzer als het ware. Mooie oplossing toch?

Wil je meer weten over oudijzer prijzen of waar je je apparatuur kan inleveren, kijk dan eens op https://www.123oudijzerprijs.nl/ .