Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Het inhuren van een aannemer

Iedereen krijgt weleens te maken met een grote verbouwing aan de woning. Tijdens een aanbouw of uitbouw is het mooi als je veel zelf kunt doen, maar omdat je wilt dat alles goed verloopt en juist wordt gebouwd huur je hier een aannemer voor in. Bij het inhuren van een aannemer worden er echter geregeld fouten gemaakt. Op deze pagina staan een aantal veelgemaakte fouten en geven we tips voor het inhuren van de juiste aannemer.

Tips voor het nemen van een aannemer

Om te beginnen is het niet altijd gunstig om alles aan een aannemer over te laten. Ten eerste is het voor de kosten gunstig om ook zelf meerdere zaken te regelen. Onderzoek heeft aangetoond dat je ongeveer een derde kunt besparen wanneer je de zaken zelf regelt. Naast dat je goedkoper bouwt kun je ook sneller bouwen, omdat je hier zelf de controle over hebt. Bovendien heb je helemaal zelfstandig de controle over wat je bouwt en welke materialen je bestelt.

Tijdens het zoeken van een aannemer is het belangrijk om niet direct met de eerste beste aannemer in zee te gaan. Zorg overigens voor dat de aannemer weet dat je een grondig onderzoek doet, zodat hij heeft dat ze met een concurrerend aanbod moeten komen. Simpelweg het gebruik van Google helpt je op weg naar het vinden van meerdere geschikte aannemers. Daarnaast maak je gebruik van een aantal platformen, zoals Werkspot.nl. Zodra je meerdere interessante aannemers hebt gevonden kun je bij deze een offerte opvragen. Nadat je de offertes met elkaar hebt vergeleken kies je er een die jou het meest aanspreekt. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit en het gevoel dat je bij een bepaalde aannemer hebt.

Je wilt uiteraard een vakman hebben die al jarenlang actief is in het vak en veel klussen heeft opgeleverd voor andere klanten. Vraag referenties op bij andere klanten. Wanneer je geen klanten uit het verleden van de aannemer kent dan kun je ook de aannemer zelf vragen om een aantal nummers van klanten. Een goede aannemer is bereid om je deze nummers te geven.

Het controleren van de kwaliteit en een gevoel bij een bepaalde aannemer creëren doe je ook door wat achtergrond onderzoek te doen. Bij de Kamer van Koophandel vraag je gegevens op van iedere aannemer, zoals de historie, jaarrekeningen en nog meer. Tot slot check je of je aannemer waar je mee in zee wilt gaan enkele certificaten bezit. Hiervoor kijk je o.a. of het bedrijf een Bouwgarant certificaat heeft.