Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Inspiratie met gebakken klinkers

Om de lezers weer op een tip te wijzen voor de aankomende lente: ga eens lekker met je terras bezig. Het gros van de mensen die ik ken doet te weinig aan de achter- of voortuin om het echt eigen te maken. Nou moet ik toegeven me daar zelf ook jarenlang schuldig aan te hebben gemaakt. Totdat ik onlangs nieuwe, met weliswaar een oude ‘look’, gebakken klinkers plaatste, heb ik nooit iets veranderd aan het terras dat de vorige bewoners hebben achtergelaten.

waaltjes17

Bakstenen als deze geven het terras een romantisch aangezicht

Eerst had ik in de achtertuin namelijk grote stenen liggen, die ik ook wel een zekere charme vond hebben. Met de verbouwingen aan het huis die al zoveel tijd innamen en moeite kostten, heb ik het nooit echt als een prioriteit gezien dan ook aan de tuin bezig te gaan, ik vond het wel best zo. Nu is daar echter verandering in gekomen, aangezien ik me realiseerde dat had ik het zelf ‘from scratch’ gedaan, ik mijn tuin heel anders aangekleed zou hebben. Ik heb altijd al een zwak gehad voor oude, gebakken klinkers omdat ik die echt bijzonder charmant vind.

waaltjes12

Zeker als ze aangelegd zijn zoals op bovenstaande foto te zien is, zijn het prachtige stenen die echt een toevoeging aan je tuin betekenen. Voor mijn tuin geldt dat het het in elk geval in één klap een geheel ander karakter heeft gegeven, veel minder stug maar nu juist heel weelderig en romantisch. Zo zie je maar weer dat een enkele handeling al een groot effect kan hebben voor het aanzien van je gehele tuin en bovendien dat een terras echt een belangrijk aspect van je tuin is.

waaltjes14

Kijk zelf ook eens naar mooie patronen waarin je dit soort klinkers kunt leggen en vind je eigen stijl. Oude bakstenen als deze zijn zeer goedkoop aan te schaffen, dus je hoeft er geen fortuin aan kwijt te zijn.