Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Je werkplek in de woonkamer – 4 tips

Tegenwoordig kom je er haast niet meer onderuit: bijna iedereen werkt thuis. Dat betekent dus ook dat je een fijne werkplek nodig hebt, zodat je lekker productief kunt zijn. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten bij het inrichten van je werkplek. Hieronder vind je wat handige tips! 

Plaats het bureau tactisch

Eén van de belangrijkste factoren voor een hoge productiviteit is de positie van je bureau. Je wilt natuurlijk niet te erg afgeleid worden en tegelijkertijd is het van belang dat er genoeg licht is. Bovendien is privacy tijdens werk vaak enigszins belangrijk, afhankelijk van je functie. Je kunt dan ook het beste je bureau zo plaatsen dat andere mensen niet langs het bureau hoeven te lopen.

Zorg voor goede verlichting

Uiteraard is het belangrijk dat je goed kunt zien waar je mee bezig bent. Zorg dan ook voor voldoende licht op je werkplek. Het belangrijkste is daglicht, maar ook een bureaulamp kan erg handig zijn, zodat je bijvoorbeeld documenten kunt lezen, ook wanneer het ‘s avonds donkerder wordt. 

Creëer een aangename omgeving

Om productief te zijn is het essentieel dat je je fijn voelt in je werkomgeving. Richt je werkplek dus zo in dat het een aangename plek voor je wordt om te werken. Koop wat mooie decoratie, kies voor een mooie vloer bijvoorbeeld eentje op deze website, van Ceramicavloeren) als je gaat verhuizen en de hele werkplek nog moet creëren en zorg tot slot voor een nette werkomgeving.

Maak van je werkplek ook daadwerkelijk een werkplek

De kans dat je productief bent is groter wanneer je werkplek een echte werkplek is. Zorg er dus voor dat je bureau netjes is en er geen rommel slingert, dat er geen afleiding is en je niet gestoord kunt worden door bijvoorbeeld een huisgenoot of een melding van je telefoon.

Zet desnoods een rustgevend muziekje op, zodat je gefocust te werk kunt gaan.