Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Jouw huis beter organiseren

elektrische raamdecoratie

Voor de overgrote meerderheid van de mensen zijn huizen hun privé tempels, hoekjes gevuld met comfort en rust. Een veilige haven van de drukte van de moderne wereld. Het concept achter intelligente huizen is dan ook om huizen nog gezelliger te maken voor degenen die er rusten.

Daarbinnen komen de talrijke technologische innovaties, die gebruik maken van een verscheidenheid aan sensoren en statistieken om de ervaring met jouw huis te perfectioneren. Hieronder zult je iets meer begrijpen over elk van deze grondbeginselen. Bekijk ze!

Controle

Een basiskenmerk van de slimme woning is het bestaan van een controlepaneel, waar je de meeste aspecten van die woning kunt beheren. Deze centralisatie is bedoeld om alle specifieke afstandsbedieningen te vervangen en de opdrachten samen te brengen in slechts één toepassing, die bijvoorbeeld beschikbaar is op de smartphone van de eigenaar.

Momenteel is er op de markt reeds een brede waaier van producten, die op afstand kunnen worden bediend via een bluetooth-verbinding. Heeft je zich ooit voorgesteld dat je een TV, rolluiken, koelkast, lampen, airconditioning en nog veel meer kunt bedienen met een app? Nou, het is al mogelijk! Het enige wat de eigenaar hoeft te doen is investeren in producten met een goede onderlinge connectiviteit.

elektrische raamdecoratie

Comfort

De popularisering van autonome woningen zal ertoe leiden dat woningen steeds meer geïntegreerd worden in het dagelijkse leven van de bewoners, omdat zij een omgeving vormen die is ontworpen om te voldoen aan alle behoeften van de bewoner, zelfs de meest subtiele. De grootste oorzaak van comfort in deze huizen is de mogelijkheid tot afstandsbediening.

Elektrische raamdecoratie: Verbinding via jouw smartphone

Net zoals het nu al mogelijk is om een verbinding te maken tussen smartphones en televisies, videospelletjes, sloten en andere producten en toestellen in huis, is het nu ook mogelijk om een verbinding te maken met elektrische raamdecoratie. Via jouw smartphone, tablet of zelfs met een afstandsbediening is het mogelijk om alle gordijnen van het huis met slechts één commando te bedienen.

Veiligheid

We kennen allemaal de traditionele oplossingen om woningen beter te beveiligen: relingen, elektrische hekken en dergelijke. Maar beveiliging is ook mee geëvolueerd met domotica.

Beveiligingscamera’s, elektronische sloten, toegang met numerieke PIN-wachtwoorden, vingerafdruk, gezichtsherkenning of magnetische kaart zijn slechts enkele voorbeelden van hoe automatisering jouw huis meer veiligheid kan bieden. Het is de moeite waard in deze oplossing te investeren.