Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Kinderslotjes op alles

Wanneer je zwanger bent lees je behoorlijk wat speciale tijdschriften voor (aanstaande) moeders. Daarnaast krijg je vaak een kraampakket met daarin informatie over alles wat je moet weten voordat je kindje geboren wordt. Gevraagde en ongevraagde adviezen vliegen je om de oren en soms vergaat horen en zien je. Jouw zwangerschapshormonen spelen op zo’n moment ook nog eens extra op, en voordat je er erg in hebt sta je weer in de winkel. Je las over de gevaren van kinderen in je huis en over het gevaar van open stopcontacten. Ook heb je al nachtmerries over jouw kleintje wat in een onbewaakt ogenblik van de trap valt omdat er geen traphekje voor het trapgat zit. Het mag duidelijk zijn; op het moment dat jullie kindje is geboren is jullie hele huis al kindproof gemaakt; Fort Knox is er niets bij.

koolmonoxidemelderwinkellogo

Zie jij wel de juiste gevaren
Er zijn echter ook andere adviezen die worden gegeven wanneer jij bezig bent met je huis; zo moet je bijvoorbeeld denken aan de veiligheid van de meubels die je op een kinderkamer neerzet. Een leuk antiek ledikantje oogt natuurlijk enorm knus en je mag met recht zeggen dat je een uniek stuk in je huis hebt staan. In zo’n geval moet je er echter wel op letten dat de verf niet loodhoudend is en dat de spijlen van een ledikantje niet te ver uit elkaar staan. Giftige verf waarop wordt gekloven of gesabbeld is heel schadelijk, net als een afgeklemd hoofdje tussen de spijlen.  Je zal dus verder moeten lezen dan de advertenties van leveranciers van traphekjes en kinderslotjes wanneer je denkt aan de veiligheid van je baby. Daarentegen zijn er ook speciale matrasjes te koop die monitoren of je baby nog wel ademt in zijn of haar slaap. Zo’n matrasje kopen is een persoonlijke keuze maar in de meeste gevallen geen noodzaak.

Welk ‘snoepgoed’ heb jij in huis
Wanneer je kindje wat ouder wordt zal het op onderzoek uit gaan in jouw huis. Alle lades worden open getrokken, en je kindje zal ieder object, iedere pot en iedere fles gaan verkennen. Je weet immers maar nooit of de inhoud lekker is. Zolang je kindje dit doet bij de voorraadkast kan het doorgaans weinig kwaad, maar wanneer je kleintje in het gootsteenkastje kan komen ligt het gevaar op de loer. Een fles gootsteenontstopper kan er uit zien als heel mooi speelgoed, en het eendenplaatje op een fles toiletreiniger lijkt ook veel op een speeltje. Wanneer jij daarnaast gebruik maakt van zogeheten ‘pods’ bij het doen van je was, oftewel zachte kussentjes met wasmiddel of vaatwasmiddel erin, zal je kindje die ook enorm interessant vinden. De kleurtjes zijn vaak leuk en de pods zijn niet van snoepgoed te onderscheiden. In zo’n geval is het zaak dat je een goed kinderslotje hebt op je kasten wat jouw kleintje niet kan open krijgen. Een ontdekkingstocht moet namelijk leuk blijven voor je kindje en niet aflopen met een drama.