Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Kwaliteitselementen voor buitenspeeltoestellen

proff-350x105Speeltoestellen buiten voor kinderen kom je overal tegen. Of het nu gaat om pleinen van kinderdagverblijven óf op grasveldjes waar iedereen mag komen: een kleurrijk en frivool speelrek is voor ieder kind een graag geziene attractie. En ook voor volwassenen, natuurlijk. Want wij zien kinderen toch ook het liefst gelukkig spelen op een leuk toestel, speciaal voor hen ontworpen?

Desondanks bestaan er nogal wat verschillen in deze soorten speelrekken. Want niet ieder toestel voldoet aan de eisen die je kunt stellen aan dit soort producten. Tuurlijk – veiligheid heeft iedereen wel hoog in het vaandel staan, vandaar dat de meeste speeltoestellen professioneel genoeg zijn aangevuld met bijvoorbeeld rubberen elementen om een eventuele, onverhoopte val te breken. Maar daarnaast bestaan er nog een paar elementen die ik omschrijf als ‘kwaliteitselementen voor buitenspeeltoestellen’. Dit zijn, volgens mij: speelgemak, doelgerichtheid en originaliteit

IMG_0097bewerktMet speelgemak doel ik op het feit dat het kind er plezier aan beleeft om aan de haal te gaan met een wip of tuimelaar. Doelgericht acht ik ook van waarde: is het toestel bedacht vóór het kind en daarmee ontworpen vanuit het oogpunt ván een kind? Originaliteit spreekt voor zich: een speeltoestel moet een blikvanger zijn – een speciaal product waar een kind direct mee aan de gang wilt gaan.

AVO Speeltoestellen

AVO Speeltoestellen is een producent van speeltoestellen die voldoen aan deze kwaliteitselementen. Het bedrijf werkt vakkundig aan de fabricatie van toestellen én adviseert tijdens de plaatsing. Kijk op www.avospeeltoestellen.eu voor méér informatie!

09.051-150x150