Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Tegels 60×60

Heerlijk, uw nieuwbouwwoning is opgeleverd en u heeft besloten om vloerverwarming te leggen met daarop tegels met een formaat van 60 x 60. Dit is een mooie grootte, en zo schiet het ook mooi op. Houd u echter rekening met een aantal dingen.

logo

Om tegels te leggen en vooral bij een grotere tegel als de 60 x 60, is het absoluut nodig dat de vloer volledig waterpas is. Want hoe groter de tegels hoe vlakker de vloer moet zijn. Bij verwerking van een groot formaat vloertegels is het daarom verstandig de vloer te egaliseren met een gietmortel. Dit formaat tegels dien je te leggen met de butter floating manier, vloer en tegel insmeren, dit is het beste. Doe dit met een 10 mm lijmkam, dit is voldoende, als de vloer vlak is. Zo kun je een eventuele oneffenheid nog opvangen. Maak de lijm niet te dik aan, zodat hij goed in elkaar overvloeit, en je zo een 100% verlijming verkrijgt.

Zorg ook, dat je langs de muren een voeg houd, en die niet mee invoegt als je de tegels later gaat voegen. Zo kan de tegelvloer wat uitzetten en krimpen in samenwerking met de vloerverwarming, de plint zal die open voeg weer afdekken. Als je dat niet doet, heb je kans dat de gehele tegelvloer later ineens los knalt. Na het leggen minimaal vier weken wachten voor je de vloerverwarming inschakelt, en dan langzaam, op een lage temperatuur beginnen, en dan graadje voor graadje omhoog in de opvolgende dagen.