Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Wat is het verschil tussen een normale en een professionele rolsteiger?

professionele rolsteiger

Als u een klus moet klaren kunt u kiezen uit verschillende types rolsteigers. Maar welke rolsteiger is dan het meest geschikt? Er zijn normale rolsteigers, die vooral geschikt zijn voor eenvoudige klussen in en rond huis. Deze steigers zijn ook goedkoper. Je kan ook voor een professionele rolsteiger gaan. Deze zijn uitgebreider, veiliger en duurder in aanschaf.

Wat is een normale rolsteiger?

Een normale rolsteiger wordt gebruikt door particulieren voor eenvoudige klussen in en rond huis. U kunt hierbij denken aan het uitvoeren van schilderwerk of schoonmaakwerkzaamheden. Deze rolsteiger wordt meestal niet zo vaak gebruikt. Het bestaat uit een basisuitvoering en is daarom ook aantrekkelijk geprijsd.

professionele rolsteiger

De kenmerken van een normale rolsteiger

Een normale rolsteiger bestaat uit de basismaterialen die nodig zijn om veilig te kunnen werken. Daardoor neemt de steiger niet veel ruimte in beslag. Het materiaal is licht en de onderdelen zijn eenvoudig. Zo worden de frames aan elkaar verbonden met een rechte verbindingspen en borgclips. De steiger is makkelijk op te zetten en af te breken.

Wat is een professionele rolsteiger?

Dit is een steiger die wordt gebruikt bij professionele klussen zoals het plaatsen van zonnepanelen of bij timmerklussen. Veiligheid staat voorop en de steiger moet voldoen aan de gestelde normen. Ook moet de steiger stabiel blijven staan bij harde wind. Op het bovenste platform zorgt een opstaande rand ervoor dat het gereedschap niet naar beneden kan vallen.

De kenmerken van een professionele rolsteiger

De steiger moet voldoen aan de gestelde veiligheidseisen. Daarom bestaat de steiger uit meer onderdelen. Zowel bij de opbouw als afbouw moeten de leuningen bescherming bieden tegen vallen. Het beklimmen van de steiger gaat via een luik in het platform. Dit zorgt ook voor extra veiligheid. Verder zijn de opbouwframes rondom gelast en zijn de buizen dikker dan bij een normale steiger. De steigerwielen zijn van nylon, wat zorgt voor een groter draagvermogen.